RTV Purmerend.nl

Wesley’s Podcast ook op radio!

De Purmerendse podcast is vanaf 16 december ook elke maandag om 22.00 uur te horen op de radio. De nieuwste aflevering gaat over het Waterlands Archief.

Loek Zoon en Margreet Lenstra van het Waterlands Archief zijn op bezoek bij Wesley Dekker in de studio. Het archief heeft onlangs twee boeken uitgebracht en bestaat dit jaar veertig jaar. Wat zoeken bezoekers en waarom past het archief nog in deze tijd?

Margreet: ‘We hebben het dit jaar druk gehad. Naar aanleiding van het jubileum hebben we een open dag gehouden. Hier werden ook lezingen gegeven en kwamen mensen in de verschillene dorpse klederdrachten. Er was zelfs een mooi optreden.’

Specialist historisch onderzoek Loek vertelt dat er veel mensen gebruik maken van de website. ‘De website is erg populair, maar daardoor merk je wel dat er soms minder mensen in de studiezaal zijn. We geven onder andere cursussen en informatiemiddagen. Hierdoor komen er meer mensen fysiek in het archief.’ Ondanks de veranderingen in de doelgroep en de technische vooruitgang blijft een archief interessant. ‘Mensen zullen altijd geïnteresseerd zijn in waar hun familie vandaan komt of wat er vroeger in de buurt heeft afgespeeld. Leuk vind ik het als ook jonge mensen geïnteresseerd raken in hun geschiedenis. Weten waar je vandaan komt wil uiteindelijk bijna iedereen!’ vertelt Margreet.

De eerste podcastaflevering op de radio zal aanstaande maandag om 22.00 uur uitgezonden worden bij RTV Purmerend.

Beluister de podcast over het Waterlands Archief via een van je favoriete platforms.