Flinke groei Purmerends Museum

De bezoekersaantallen van het Purmerends Museum zitten in de lift. Tien jaar lang schommelde het aantal bezoekers rond de 8.000, maar dit jaar is dat gestegen naar ruim 11.000. Volgens directeur Moncef Beekhof is het succes onder andere te danken aan twee populaire tentoonstellingen.

De tentoonstellingen Breiden in keramiek en Tweehonderd jaar Noordhollandsch Kanaal trokken extra bezoekers. Dat gold ook voor de Open Monumentendagen en de taxatiedagen. Het museum, profiteerde ook van de groeiende belangstelling voor de VVV Museumwinkel, die dit jaar 2100 bezoekers ontving. Het betrof niet alleen Purmerenders, maar zeker ook toeristen uit binnen-  en buitenland. Begin januari gaat de VVV twee weken dicht, omdat dan een doorgang wordt gemaakt van de winkel naar het museum.

Het Purmerends Museum heeft voor komend jaar in ieder geval twee activiteiten gepland staan in het kader van 75 jaar bevrijding. Vanaf 22 januari is ‘Levenslicht’, van de kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Hij maakte het lichtmonument ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. In april volgt de tentoonstelling ‘De vergeten oorlog – Indische verhalen’. Vijf Purmerenders vertellen hun oorlogsverhaal. RTV Purmerend verleent medewerking aan deze expositie.


Trefwoorden: purmerends museum
Geplaatst

vrijdag 27 december 2019 | 14.00 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 01 januari 2020 | 02.55 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie