Geen extra bijdrage van gemeente voor GGD Zaanstreek-Waterland

De GGD Zaanstreek-Waterland krijgt van de gemeente Purmerend geen extra geld voor de bestrijding van seksueel overdraagbare infectieziekten. Dat meldt RTV Love.

De GGD kampt met achterstallige ICT en te weinig jeugdverpleegkundigen. Ook kan de organisatie de groeiende aantallen patiënten niet meer aan. Door een extra investering van vier ton – dat voor Purmerend neer zou komen op een bijdrage van 93.000 euro – zou de GGD alles weer op de rit moeten krijgen.

Het Purmerendse college ziet daar echter geen brood in. Jaarlijks ontvangst de GGD al een kleine drie miljoen euro van de gemeente. In de commissie samenleving, die over de begroting van de GGD adviseert, gaf wethouder Rotgans (Ouderenpartij AOV) uitleg over het waarom van de investeringstop. 'Bij het algemeen bestuur van de GGD Zaanstreek/Waterland bestaat weerstand om voor de zoveelste keer extra geld uit te geven. Temeer daar bij sommige gemeenten de begroting onder druk staat. De motivatie is ons bovendien te summier.'

Het lijkt erop dat een meerderheid van de Purmerendse raad het standpunt van Rotgans volgt. Duidelijkheid komt er definitief in de raadsvergadering van donderdag 30 januari. 

Geplaatst

zondag 12 januari 2020 | 20.57 uur

Laatst gewijzigd

zondag 12 januari 2020 | 19.58 uur

Auteur

RTV Redactie