Echtpaar Faber 65 jaar getrouwd

Burgemeester Don Bijl bezocht op 13 januari het echtpaar Henk en Rie Faber-Otto om ze te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk op 14 januari.

Henk (89) en Rie (84) zijn allebei geboren en getogen in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen toen Henk op een waterboot werkte, waarmee hij drinkwater kwam brengen bij de schepen in de haven. Rie woonde op de locatie waar Henk het water inlaadde. Na vierenhalf jaar trouwden Henk en Rie en kregen ze een eigen woning in Amsterdam, wat voor die tijd met grote woningnood bijzonder was. Ze kregen twee dochters en later werden ze de trotse grootouders van vier kleinkinderen en overgrootouders van drie achterkleinkinderen.

In 1982 kwamen ze in Purmerend wonen. Henk heeft van jongs af aan gevaren; het was zijn lust en zijn leven. Zo voer hij op de rivieren de Rijn en de Waal.
Daarna heeft Henk veertig jaar lang gevaren op de waterboot. Op 1 mei 1987 begon in Amsterdam voor het eerst de museumboot te varen. Dit heeft Henk 16 jaar gedaan, inclusief het begeleiden van rondvaarten. Rie is altijd kapster geweest. Varen was een grote hobby van beiden. Zo hebben ze ook een eigen boot gebouwd, daarmee hebben ze door heel Nederland gevaren. Foto’s : Evert Ruis

Geplaatst

maandag 13 januari 2020 | 12.22 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 januari 2020 | 15.22 uur

Auteur

redactie RTV Purmerend