Politie stopt met cameratoezicht Koemarkt

De camera's rondom de Koemarkt staan sinds 1 januari dit jaar uit. De politie heeft besloten het uitkijken van deze camerabeelden tijdens uitgaansavonden en -nachten te staken. Het hoort niet bij ons takenpakket, aldus de politie. Met dat besluit plaatst het de gemeente voor een dilemma. Burgemeester Bijl heeft in een brief aan de raad zijn zorgen geuit over de ontstane situatie.

De camerabeelden worden vanuit het politiebureau aan de Nicolaasstraat in Zaandam uitgekeken door politiemedewerkers. Op een reeks monitoren zijn beelden te zien van de uitgaanscentra in zowel Zaandam als Purmerend. Zodra een incident op de Koemarkt dreigt, krijgt de politie in Purmerend een melding om ter plaatse te gaan.
Anderen in Zaandam de beelden laten uitkijken is geen optie, want de politie is van plan het bureau in Zaandam te sluiten. De burgemeester is geen voorstander van camerabeelden laten uitkijken door bijzondere opsporingambtenaren van de gemeente Zaanstad. Bijl wil nu laten onderzoeken in hoeverre het mogelijk is de camera's in het stadhuis door eigen medewerkers te laten uitkijken. Welke optie het ook gaat worden, het zal in de papieren lopen, waarschuwt Bijl.


Trefwoorden: cameratoezicht burgemeester don bijl politie
Geplaatst

woensdag 15 januari 2020 | 13.22 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 15 januari 2020 | 13.22 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie