Dijklander Ziekenhuis en inloophuizen versterken samenwerking

Dinsdag 14 januari tekenden het Dijklander Ziekenhuis en diverse inloophuizen in Waterland en West-Friesland een intentieverklaring waarin zij afspraken maken om de zorg en nazorg van patiënten verder te verbeteren. De afspraken zijn bedoeld om kankerpatiënten na hun behandeling betere geestelijke, sociale en emotionele ondersteuning te kunnen bieden.

Zo wordt er onder meer ingezet op alertheid richting de behoeften van patiënten en wordt de informatievoorziening richting hen verbeterd, zowel over de lichamelijke als de geestelijke aspecten van de ziekte.

'Als je ziek bent, komt er een hoop op je af,' zegt Simon Opstal, hoofd van het dagcentrum oncologie. 'Naast de medische behandeling ga je ook psychisch een heel proces door. Het kan best lastig zijn om daar mee om te gaan. In de inloophuizen staan vrijwilligers klaar voor onze patiënten om hen op dat gebied te ondersteunen.'

Niet alleen bieden vrijwilligers in de inloophuizen een luisterend oor voor de patiënten en hun omgeving, ook kunnen zij daar in contact komen met lotgenoten. Iedereen die met kanker te maken heeft en daarbij informatie, leefstijladvies, steun of professionele hulp kan gebruiken, kan bij de inloophuizen terecht.

De verklaring werd ondertekend door het Dijklander Ziekenhuis, Stichting MOC Huis aan het Water (Katwoude), stichting Wij | Allemaal (Purmerend) en Stichting Inloophuis Pisa (Hoorn).

 

 

Geplaatst

donderdag 16 januari 2020 | 08.44 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 16 januari 2020 | 07.44 uur

Auteur

RTV Redactie