Bijeenkomst over biomassa in raadszaal

De gemeenteraad organiseert op maandag 27 januari een informatiebijeenkomst over biomassa en heeft een aantal experts uitgenodigd om te spreken over de voor- en nadelen van biomassa voor Purmerend, CO2-uitstoot en andere effecten ten opzichte van alternatieven. RTV Purmerend zendt de bijeenkomst rechtstreeks uit op televisie (Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390).

De komende jaren wordt in Purmerend flink gebouwd en dat betekent ook dat extra energievoorziening nodig is. De stadsverwarmning verbrandt houtsnippers (biomassa) om de warmtevoorziening in de stad te verzorgen. Is biomassa de oplossing voor het terugdringen van dee CO2-uitstoot? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van biomassa en hoe schoon en duurzaam is het?
Professor dr. Smeulders (TU Eindhoven), professor dr. Turkenbrug (Universiteit Utrecht) en de heer Wanningen (Staatsbosbeheer) laten die avond hun licht schijnen over het onderwerp. De raad nodig belangstellenden uit om de bijeenkomst, die begint om 19.30 uur in de raadszaal, bij te wonen. Zij kunnen vooraf een vraag voor de gastsprekers indienen via de website van de gemeente.


Trefwoorden: biomassa gemeenteraad
Geplaatst

dinsdag 21 januari 2020 | 14.00 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 21 januari 2020 | 13.22 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie