RTV Purmerend.nl

Jurre Otto: zanger op weg naar de top

Zanger Jurre Otto (21) is te gast in de zevenentwintigste aflevering van de podcast van Wesley Dekker. Jurre speelde mee in meerdere musicals, deed in 2013 mee aan The Voice Kids waarbij hij tot de finale kwam. Sinds 2016 zingt hij in de band Queen’s pleasure die de laatste tijd optreed op bekende podia zoals Noorderslag en bij De Wereld Draait Door (DWDD).

Jurre vindt zichzelf nogal saai. Hij vindt zijn vrienden raarder, wat volgens hem een compliment is. ‘Ik vind het leuk om met mensen om te gaan die anders zijn of anders doen. Het is gewoon interessanter, noem het raar.’

Het mag geen publiekelijk geheim heten dat een aantal van de finaliste en uiteindelijke winnaars van The Voice Kids psychisch aan lager wal zijn geraakt. ‘Ik denk dat ik mijn hoofd boven water heb weten te houden doordat ik niet heb gewonnen. Bij mij was het niet dat mensen extra veel van mij verwachtten en ik aan die verwachtingen moest voldoen. Ik had namelijk niet gewonnen’, benadrukt de geboren Purmerender.

Queen’s Pleasure is opgericht door vier jongens in januari 2016. Jurre: ‘Ik kende de drie andere jongens, we praatten over muziek en we dachten we gaan het gewoon doen. Geen spijt van gehad overigens!’ De semi-psychidelische garagerockband wacht een grote toekomst. Eerste single, Big Boys Loan, is recent uitgebracht, maar er wordt meteen veel mee bereikt. Optredens geven ze op grote podia als Noorderslag en De Melkweg. ‘Laatst traden we op in een Wagenings café. Optreden is een échte uitlaatklep. Waar we staan maakt daarbij niet veel uit.’

Beluister deze aflevering van Wesley’s Podcast via deze link, je favoriete podcastapp of je favoriete muziekstreamingsdienst.

Foto: Lotte Spek Photography