Politie in eerste kwartaal 2021 naar Baanstee

In het eerste kwartaal van 2021 verlaat de politie het pand aan de Waterlandlaan en verhuist dan naar een nieuw onderkomen aan Component 96 in de Baanstee. Om het pand geschikt te maken voor specifieke politietaken is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Het college van B&W is in principe akkoord met een wijziging van het bestemmingsplan. Niet het hele pand hoeft te worden aangepast, maar daar waar verbouwing noodzakelijk is, zal het resultaat BENG zijn, oftewel Bijna Energie Neutraal Gebouw. Er wordt nog onderzocht of het ook volledige energieneutraal kan worden. Het is in ieder geval wel de intentie van de politie. Het pand waar tot 2014 Taxi Zeevang was gevestigd, stond te koop voor bijna 2,4 miljoen euro. 

De politie is al begonnen met de communicatie met de omgeving over de plannen. In één op één gesprekken met direct belanghebbenden en omliggende bedrijven heeft de wijkagent uitleg gegeven over de verhuizing en volgens de politie zijn de eerste reacties positief. De gemeente wil samen met de politie in een later stadium de inwoners van Purmerend nader informeren over de noodzaak van de verhuizing.


Trefwoorden: baanstee verhuizing component politie
Geplaatst

dinsdag 04 februari 2020 | 11.58 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 04 februari 2020 | 12.16 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie