RTV Purmerend.nl

Nieuwe paardenbak manege stapje dichterbij

Wat vooraf werd ingeschat als een punt dat zonder discussie in de commissie naar de raad zou gaan, bleek door een inspreker tijdens de commissievergadering van 6 februari toch een bespreekpunt: een nieuw bestemmingsplan voor de manage aan de Westerweg. De nieuwe eigenaar wil daar een paardenbak aanleggen.

Een bewoner van de Goedemeent, het ecologische wijkje tegenover de manege, maakte zijn bezwaren kenbaar tegen dit plan. Hij vreesde meer verkeersbewegingen en geluidsoverlast  en hij had begrepen dat sprake is van paardenhandel en dat is toch echt een andere bestemming dan de huidige (recreatie). Wethouder Kroese weersprak dat sprake zou zijn van handel. ‘Dat klinkt wel heel groot. De manege gaat paarden trainen en opleiden en daarna verkopen. Dat verandert niet de recreatieve bestemming van de manege.’

De opmerkingen van de inspreker deden Leefbaar Purmerend, Gemeentebelangen, SP en GroenLinks besluiten het onderwerp nog eens in de fractie te bespreken. De overige partijen konden zich vinden in de toelichting van de wethouder en gingen akkoord. De inspreker heeft al aangekondigd dat hij zal blijven strijden tegen de wijziging van het bestemmingsplan.