Inbrekers van zeventien al week vast

Twee zeventienjarige Purmerenders zijn maandag 3 februari aangehouden op verdenking van een woninginbraak in de Monteverdistraat. Dat meldt de politie Purmerend vandaag. De jongens zitten nog altijd vast en een van hen is nu ook verdachte in een andere woninginbraak.

Maandag 3 februari kwam rond 13.00 uur een melding binnen bij de politie dat er was ingebroken in de Monteverdistraat. De daders waren al verdwenen, was het verhaal. Agenten waren onderweg naar de woning om aangifte op te nemen, toen het bericht binnenkwam van een oplettende getuige die twee jongens uit een steeg aan de Monteverdistraat renden, met een laptoptas bij zich. De getuige wist ook nog een goed signalement te geven van de verdachten.

Een uur eerder was er al een melding gekomen van een verdachte situatie in de Jurgensstraat, waarbij twee jongens zich verdacht gedroegen en een erf opliepen. De melder had de jongens op bewakingsbeelden en deelde die beelden meteen met de politie. Het signalement kwam overeen met dat van de inbraak in de Monteverdistraat.

Enkele jeugdagenten herkenden de twee en brachten de heren meteen een bezoekje. In de woning werden gestolen goederen gevonden en in de tuin lag een tas met inbrekersgereedschappen. Dus mochten de heren achterin de dienstauto plaatsnemen richting politiebureau. De twee zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris en de politie nis nog bezig met het onderzoek.


Trefwoorden: woninginbraak monteverdistraat politie
Geplaatst

dinsdag 11 februari 2020 | 17.50 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 11 februari 2020 | 16.53 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie