RTV Purmerend.nl

Dronken Hagenaar opgepakt

Zaterdagavond kwart over elf. De meldkamer van de politie krijgt een telefoontje van een getuige: iemand rijdt op de Gorslaan op z’n zachtst gezegd ‘opvallend’. Hij slingert met zijn auto en haalt de kleuren van het verkeerslicht door elkaar: hij stopt voor groen en rijdt door rood. Later blijkt hij drie keer de limiet van maximale alcoholconsumptie te hebben overschreden.

Agenten hebben de man, een 38-jarige Hagenaar, na de melding al snel in het zicht. Hij blijkt te rijden in een behoorlijk beschadigde auto. De agenten geven hem een stopteken, maar de man vindt dat hij eerst maar eens de agenten moet inhalen. Hij stopt vervolgens met piepende banden, stapt uit en loopt schreeuwend richting agenten. De man wordt met gepast geweld aangehouden. In zijn auto vinden de agenten een fles drank.

Tijdens het transport naar het bureau vindt de man het vervolgens nog nodig om achterin de auto zijn maag om te keren. De verklaring daarvoor volgt bij de blaastest: hij blaast drie keer de limiet en is dus zwaar beschonken. Hij mag in de cel zijn roes uitslapen en een dergelijke overschrijding is goed voor inbeslagname van het rijbewijs.  Ondertussen vinden agenten op de rotonde Flevostraat/Den Uyllaan de bumper van zijn voertuig. Hij heeft daar een verkeerspaal uit de grond gereden.