RTV Purmerend.nl

Raad besluit uitstel discussie Woonplek

Geruggensteund door 3700 handtekeningen vroeg Manja van der Weit (VVD) uitstel van de discussie over de ‘Woonplek’. De raad honoreerde haar verzoek. Het komt nu op de agenda van de commissie Samenleving op 5 maart. Van der Weit: ‘Tot nu is de discussie steeds gevoerd over de locatie. Nu die is geschrapt moet het gesprek eindelijk eens gaan over de manier van zorg verlenen en kosten om zo nut en noodzaak van de voorgestelde voorziening te kunnen beoordelen’.

Gemeentebelangen Purmerend, GroenLinks, Hart van Purmerend, Leefbaar2001 en de SP steunden het verzoek om uitstel. Verantwoordelijk wethouder Kroese (PvdA) vond terug naar de commissie niet nodig. 'Nog steeds is aan u de vraag of u een dergelijke voorziening wilt. Daar is niets aan veranderd'. Hij ging niet zover om het verzoek te ontraden. De coalitiepartijen AOV, CDA, D66,PvdA en de Stadspartij waren voor het uitstel of lieten weten zich niet te verzetten als de raad anders zou besluiten. 

Voorafgaand aan de raadsvergadering overhandigden vertegenwoordigers van de omwonenden 3700 handtekeneningen tegen de locatie Oudelandsdijkje. Zij gaven wethouder Kroese het advies om de handtekeningen vooral te zien als een signaal dat mensen niet blij zijn met de voorziening op die plek.