Purmerender wint ton in BankGiro Loterij

Er is in deze tijden ook goed nieuws te melden. Dat geldt zeker voor de 57-jarige Pieter uit Purmerend, want hij heeft tot zijn verbijstering in de BankGiro Loterij honderdduizend euro gewonnen. ‘Dat kan toch niet?’, zegt hij vol ongeloof.

Pieter en zijn vrouw hadden plannen om de badkamer te verbouwen en een cruise te maken. ‘Ik heb een eigen bedrijf dus je weet niet wat er kan gebeuren in deze bizarre periode. Dus het geld komt nu heel goed uit.’ Een dergelijke geldprijs wordt door een ambassadeur van de BankGiro Loterij persoonlijk uitgereikt, maar door de coronacrisis heeft de organisatie besloten daar voorlopig van af te zien.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 700.000 BankGiro Loterij- deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties. 


Trefwoorden: bankgiro loterij
Geplaatst

maandag 23 maart 2020 | 13.17 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 maart 2020 | 13.18 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie