Glasvezel in heel Purmerend

Er komt in heel Purmerend een glasvezelnetwerk, om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar sneller internet. B&W heeft goedkeuring gegeven aan een plan van KPN om ruim 33.000 aansluitingen te realiseren. De werkzaamheden starten waarschijnlijk in het najaar. Naast de Purmerendse wijken wordt ook Zuidoostbeemster in de plannen meegenomen.

Een deel van de woningen in Purmerend is al aangesloten op glasvezel. Het project om de hele stad aan te sluiten duurt naar verwachting drie jaar. Bewoners worden te zijner tijd door KPN geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden. Uiteindelijk zal KPN overal zijn kopernetwerk vervangen door glasvezel. Als het glasvezelnetwerk er eenmaal ligt, staat het open voor de diensten van verschillende providers.

De vraag naar sneller internet komt niet alleen door een intensiever gebruik door meer apparaten. Gaming, virtual reality en kunstmatige intelligentie vragen eveneens veel data.  Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruik maakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg amper snelheid.


Trefwoorden: glasvezel kpn
Geplaatst

dinsdag 24 maart 2020 | 14.00 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 24 maart 2020 | 14.01 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie