RTV Purmerend.nl

Mijn Gemeente app voor melden groepsvorming

De gemeentelijke app die inwoners kunnen gebruiken om allerlei mankementen of overlast in de stad te melden, kan nu ook worden gebruikt om te melden als op straat groepjes mensen staan en daarmee de corona-regels aan hun laars lappen.

Losliggende stoeptegels, straatverlichting die niet werkt, vuurwerkoverlast; de Mijn gemeente-app is ontwikkeld om dergelijke meldingen door te geven aan het KlantContactCentrum van de gemeente. Vanaf nu is het mogelijk om in de app een melding te doen van groepsvorming op straat. Sinds de aangescherpte maatregelen vanuit de rijksoverheid (groepen van drie of meer die onderling geen anderhalve meter afstand houden) kan de burgemeester gebieden aanwijzen waar groepvorming verboden is.

Verreweg de meeste inwoners van Purmerend en Beemster houden zich aan de geldende maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Mensen spreken elkaar hier ook op aan. Mocht dit niet kunnen, bijvoorbeeld omdat iemand zelf niet naar buiten wil of kan, dan is er nu de mogelijkheid om dit via een app te melden. De meeste meldingen in de Mijn Gemeente-app komen terecht bij het KlantContactCentrum van de gemeente. In de app is vanaf nu ook de categorie Corona te zien, waarbij inwoners groepsvorming kunnen melden. Zo'n melding komt rechtstreeks bij medewerkers van Handhaving, die daar vervolgens werk van kunnen maken, ook 's avonds. De app voor zowel Apple als Android toestellen is gratis.