Voorrang beroepsvaart bij bediening bruggen en sluizen

Ook voor booteigenaren is 1 april de datum om in de gaten te houden, want dat is de start van het vaarseizoen en gaat de provincie over op de zomerbediening van bruggen en sluizen, onder andere in het Noordhollandsch Kanaal. Maar dit jaar blijft voorlopig de winterbediening gehandhaafd. De provincie wil de beschikbare capaciteit van de bediening richten op de beroepsvaart (een van de vitale processen).

Ondanks alle maatregelen die getroffen worden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, houdt de provincie er rekening mee dat ook medewerkers die de bruggen en sluizen bedienen thuis komen te zitten met (lichte) klachten. Door de winterregeling te verlengen kan de bediening voor de beroepsvaart geborgd worden, ook met minder personeel. Recreatievaart kan binnen de vastgestelde tijden en regelingen varen, met in achtneming van de RIVM maatregelen.

Het is nog niet bekend wanneer de zomerbediening ingaat. Dat maakt de provincie minimaal twee weken van te voren bekend. Met vragen kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie bereikbaar via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Bekijk www.vaarweginformatie.nl voor de meest actuele informatie en de beschikbaarheid van alle vaarwegen in Nederland.  


Trefwoorden: corona provincie bruggen en sluizen
Geplaatst

woensdag 01 april 2020 | 16.13 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 01 april 2020 | 15.14 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie