RTV Purmerend.nl

Voetbalkooien op slot

Burgemeester Bijl had er woensdagavond in een speciale tv-uitzending van RTV Purmerend al op gezinspeeld: het sluiten van nog veel meer plekken waar jongeren, ondanks de corona-maatregelen, in groepen bij elkaar komen. Vrijdag was het zo ver: zes voetbalkooien, verspreid over de stad, gaan in ieder geval tot eind van de maand op slot.

Groepen jongeren trekken zich niets aan van de corona-maatregelen en komen toch, soms in groter getalen, bij elkaar. Handhaving waarschuwt en deelt boetes uit, maar dat helpt onvoldoende. De Veiligheidsregio heeft, na advies bij burgemeester Don Bijl, besloten om de volgende locaties tot en met 28 april af te sluiten: voetbalkooi de Kraal, voetbalkooi en skatebaan Gorsebos, voetbalkooi Koempoelan, voetbalkooi Loirestraat, voetbalkooi Rivierenlaan en voetbalkooi Zeisstraat.

Al eerder was besloten om hekken te plaatsen rondom de skatebaan in het Leeghwaterpark en de trainingstoestellen achter Houtbaai en in De Uitvlugt. Twee jongeren bleken deze week zeer hardleers en trokken zich niets van de hekken rondom de skatebaan aan. Handhaving bekeurde hen. De oudste van de twee (18) kreeg een boete van 390 euro en heeft nu een strafblad, meldt Handhaving op Twitter.

De Veiligheidsregio heeft ook bepaald dat de vier parkeerterreinen rondom ’t Twiske in ieder geval tot 14 april 20.00 uur afgesloten blijven. Dat geldt ook voor de parkeerterreinen Hemmeland Monnickendam, Marken en Nes.