RTV Purmerend.nl

Deze keer een online Purvak

De echte Purvak kan niet doorgaan in verband met de corona-maatregelen, maar Spurd en Cultuurhuis Wherelant hebben voor de week van 28 april tot en met 1 mei een alternatief bedacht: de online Purvak. Zo kan de schooljeugd van huis uit toch een beetje ‘purvakken’.

Spurd biedt een sportief alternatief voor de Purvak met dans voor peuters en basisschoolkinderen door Chiara van Spurd, een thuisworkshop over gezonde levensstijl en de spelshow ‘Minute tot win it!’. De deelnemers moeten steeds binnen zestig seconden met huis-, tuin- en keukenmateriaal spelletjes en opdrachten doen. Vrijdag is er een voetbaltraining van balvirtuoos Aram Bakr van Spurd.

Bij Cultuurhuis Wherelant kunnen kinderen drie dagen lang (dinsdag, woensdag en donderdag) meedoen met een workshop, waarbij elke opdracht bedoeld is om de mensen in je omgeving blij te maken met iets creatiefs in deze tijd van afstand houden. Vrijdagmiddag 24 april vertelt Spurd online wat gaat gebeuren en wat de kinderen daarvoor nodig hebben. De aangepaste vierdaagse PurVak van Spurd op Facebook en Instagram begint elke dag online om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. De actuele programma’s van de PurVak meivakantie van Cultuurhuis Wherelant en Spurd staan op www.PurVak.nl.