RTV Purmerend.nl

Wijkvernieuwing start met renovatie D’Rode Garrels

Intermaris werkt samen met de gemeente aan een Globaal Ontwikkelplan voor de wijk Wheermolen-Oost. In dit plan staan de kansen voor de wijk op het gebied van onder meer wonen, wegen en groen. De renovatie en nieuwbouw van de flat in de Rudolf Garrelsstraat, in de volksmond D’Rode Garrels, is de eerste in een reeks vernieuwingen voor de wijk.

Wheermolen-Oost bestaat meer dan 50 jaar en is toe aan vernieuwing. Zowel de woningen van Intermaris als het openbaar gebied, de riolering en het winkelcentrum zijn toe aan een opknapbeurt. Intermaris wil onder meer twaalf galerij- en laagbouwflats in Wheermolen-Oost vernieuwen. De flats zijn sterk verouderd en Intermaris wil ze eigentijds, energiezuinig en betaalbaar maken.

Samen met de Bewonersgroep van de flat werkte Intermaris samen aan een Sociaal Plan voor alle bewoners. De coronamaatregelen betekenen een vertraging in de voorbereidingen. Intermaris en Hemubo doen er alles aan om deze vertraging te minimaliseren. Als minimaal 70% van de huurders akkoord gaat met het Sociaal Plan en de voorgestelde werkzaamheden, kan aannemersbedrijf Hemubo in de tweede helft van dit jaar aan de slag.