Dijklander zet eerste stap naar normale zorg

De afgelopen week is het aantal opnames van coronapatiënten licht gedaald en dat betekent dat er in het Dijklander weer wat meer ruimte komt voor zorg aan andere patiënten. Vanaf dinsdag 28 april komt de poliklinische zorg voorzichtig weer op gang voor patiënten die de zorg het hardst nodig hebben.

In de hele regio zijn gezamenlijke afspraken gemaakt over welke patiënten als eerst geholpen moeten worden. Dat betekent dat niet automatisch in alle gevallen dat patiënten van wie hun behandeling al een tijd geleden is uitgesteld, nu als eerste aan de beurt zijn. Alle patiënten die een afspraak hebben staan, worden persoonlijk gebeld of deze wel of niet doorgaat. Zij hoeven daarvoor niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

Wie denkt dat het ziekenhuis meteen weer als vanouds gaat functioneren, heeft het mis. Er is nog steeds sprake van hoge druk op de intensive care. Bestuursvoorzitter Arno Timmermans: “Ook moeten we rekening houden dat er ook weer opvlammingen kunnen zijn. Dit is mede afhankelijk van besluiten van de overheid de komende maanden over de maatregelen en de effecten die deze gaan hebben op de zorg. Wekelijks wordt bekeken welke patiënten naar het ziekenhuis kunnen komen en welke patiënten helaas langer moeten wachten. Het opschalen is een zorgvuldig proces dat stap voor stap verloopt. Wekelijks beoordelen we hoe en welke zorg we door kunnen laten gaan.”

De patiënten van wie hun afspraak of behandeling nu weer wordt ingepland, hoeven zich volgens het Dijklander geen zorgen te maken over de veiligheid in het ziekenhuis. In het ziekenhuis zijn alle benodigde maatregelen genomen om afspraken voor zowel patiënt als zorgverlener veilig te laten verlopen.


Trefwoorden: dijklander corona
Geplaatst

dinsdag 28 april 2020 | 14.55 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 28 april 2020 | 13.57 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie