Brand ‘t Noot verwoest volledige voorraad ‘huisraadactie’ van Stichting Present

Door de brand in ’t Noot is ook de volledige voorraad tweedehands huisraad van Stichting Present verwoest. Bedoeld voor het inrichten van huizen voor vluchtelingen en Purmerenders zonder geld. De ‘huisraadactie’ van Stichting Present heeft sinds haar oprichting de afgelopen vier jaar zo’n 100 huizen ingericht. Spil van de actie en tevens voorzitter van Stichting Present is Gert-Jan den Otter. ‘Zaterdagmorgen toen ik zag dat alles was verwoest, moest ik wel even slikken’.

Van de gemeente Purmerend, de Sociale Raadslieden en Clup Welzijn komen de aanvragen voor het schoonmaken en inrichten van huizen bij de Stichting.  De 'huisraadactie' wordt gerund door een vaste kern van drie vrijwilligers. De spullen komen binnen via de kerken en de tamtam variërend van meubels tot serviesgoed, gordijnen en linnengoed. Voor het opslaan ervan kwam twee jaar geleden 't Noot ter beschikking. Helaas kwam het einde van de 'huisraadactie'in zicht toen er een officiële  brief van de gemeente op de mat viel om per 1 juni 2020 de sleutels van 't Noot in te leveren en de voorraad af te voeren. 

Den Otter: 'we hadden nog één verzoek voor een inrichting lopen. Dat is door de brand maar half gelukt. Heel zuur. Gelukkig hadden we net bedden overgebracht, maar voor het kleine materiaal moesten we nog een keer rijden. Dat laatste hoeft niet meer. Alles is verloren gegaan'. Om het laatste huis toch nog ingericht te krijgen, roept Den Otter mensen op Stichting Present te benaderen via de mail: PresentPurmerend@gmail.com. Er is onder andere behoefte aan serviesgoed, keukengerei, klein meubilair en linnengoed. Mocht iemand nog een alternatieve opslag kunnen missen, dan kan zelfs de 'huisraadactie'worden gered. 


Trefwoorden: huisraadactie stichting present
Geplaatst

zondag 17 mei 2020 | 19.46 uur

Laatst gewijzigd

zondag 17 mei 2020 | 20.02 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie