Woningbouw Kwadijkerpark krijgt vorm

Door de kredietcrisis heeft het plan jarenlang vertraging opgelopen, maar naar verwachting kan medio volgend jaar worden gestart met de bouw 340 woningen in Kwadijkerpark (Overwhere-Noord). Honderd daarvan worden sociale huur. Het huidige plan wijkt sterk af van het oorspronkelijke: destijds was sprake van de bouw van circa 200 koopwoningen (2-onder-1 kap en vrijstaande woningen) en 35 huurappartementen.

De gemeente heeft recent de intentieovereenkomst getekend met de Prinsenstichting, gebiedsontwikkelaar AM en corporatie Rochdale. Wethouder Thijs Kroese is erg blij met de overeenkomst. ‘Het is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Kwadijkerpark. De plannen werken we de komende maanden verder uit. Ik heb er veel vertrouwen in en ben erg blij dat deze plannen een divers programma leveren met een flink aantal sociale huurwoningen.’ Er komen 89 huurappartementen, verdeeld over vier gebouwen, en elf eengezinswoningen.  De overige 240 woningen worden vrije sector koopwoningen, bestaande uit onder andere rijwoningen, levensloopbestendige woningen en 2-onder-1-kapwoningen.
Bij de ontwikkeling van de nieuwe woningen is het uitgangspunt dat er rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van cliënten van de Prinsenstichting. Er wordt gestreefd naar een overzichtelijke inrichting van het gebied, gebaseerd op kleinschaligheid en met respect voor de aanwezige natuurwaarden. De plannen voor de nieuwe woningen zijn al ver gevorderd. De plannen zijn en worden in samenwerking met de bewoners van de naastgelegen Molenbuurt en de Prinsenstichting opgesteld.

 


Trefwoorden: woningbouw kwadijkerpark rochdaler
Geplaatst

donderdag 21 mei 2020 | 09.40 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 21 mei 2020 | 10.50 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie