Appartementen naast Deen Wagenweg

Het is de bedoeling dat op het terrein van het kantoorpand aan de Wagenweg 12 tachtig tot honderd appartementen (waarvan dertig sociale huur) met bijbehorende parkeergelegenheid worden gerealiseerd. De gemeente heeft met de eigenaar van het pand, Joscor Vastgoed Holding, een intentieovereenkomst gesloten om dit plan verder te onderzoeken. Ontwikkelaar Campanile uit Alkmaar werkt komende maanden de plannen verder uit.

De appartementen komen vlak naast de Deen. En deel van de huidige parkeergelegenheid wordt gebruikt als tijdelijke parkeervoorziening voor de binnenstad. Wethouder Kroese is verheugd met het initiatief. ‘De woningen zijn hard nodig in de stad. Ik kijk ernaar uit om straks samen met Joscor de volgende stap te zetten. Het is een kans om nog eens 100 woningen, waarvan 30 sociale huurwoningen, toe te voegen aan een toch al mooi gemengde stadse wijk.’ De overige appartementen bestaan voor dertig procent uit middeldure huur (tot ongeveer duizend euro) en veertig procent vrije sector. 
De komende tijd werkt de ontwikkelaar het idee verder uit in een plan en worden afspraken gemaakt over hoe Campanille Vastgoed Ontwikkeling over deze ontwikkeling in gesprek gaat met partijen rondom de locatie. Om het plan in een vervolgstadium daadwerkelijk te realiseren is het nodig dat het bestemmingsplan wordt aangepast. Dat is uiteindelijk een besluit van de gemeenteraad.

Geplaatst

vrijdag 29 mei 2020 | 11.27 uur

Laatst gewijzigd

maandag 01 juni 2020 | 21.50 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie