De tijdelijke huisartsenpost die in maart in sporthal De Beuk werd ingericht speciaal voor de corona-crisis gaat per 2 juni dicht. Dat geldt ook voor de tijdelijke post in Koog aan de Zaan. In totaal bezochten overdag zo’n 2000 patiënten met mogelijk corona de huisartsenposten. Circa 8% van hen is doorverwezen naar het ziekenhuis.

Op 20 maart werden de eerste isolatiespreekuren geopend. Op 2 april werd in samenspraak met het Dijklander ziekenhuis de huisartsenpost in de avond- en weekenduren ook verplaatst van het ziekenhuis naar Sporthal de Beuk. Buiten kantoortijden kwamen er tussen 2 april en eind mei ook nog 2500 patiënten die door een huisarts beoordeeld moesten worden en die niet konden wachten tot de volgende werkdag van de eigen huisarts.

De afgelopen weken werden de geïsoleerde Covid-spreekuren minder bezocht en kan deze zorg weer opgevangen worden door de praktijken van de huisartsen. Per 2 juni worden de beiden sporthallen gesloten en zal ook de huisartsenpost van het Dijklander Ziekenhuis terugkeren naar de Spoedpost in Purmerend.

Erik Schoofs, directeur huisartsenzorg Zaanstreek-Waterland, blikt terug op de afgelopen periode: “Door wat geleerd is, hopen we de reguliere zorg in de 1,5 meter samenleving zo goed mogelijk te kunnen organiseren. Het blijft dan wel van belang dat we goed plannen. We blijven patiënten dus verzoeken om overdag eerst contact op te nemen met de huisarts. En in de avond, nacht of weekend met de huisartsenpost. Samen kijken we dan hoe we het best passende en veilige zorg kunnen bieden.”   


Trefwoorden: de beuk tijdelijke huisartsenpost corona
Geplaatst

vrijdag 29 mei 2020 | 15.22 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 29 mei 2020 | 16.22 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie