Bezorgde uitvaartondernemer: ''Blijf rekening houden met anderhalve meter''

Een uitvaart is een cruciaal moment na het overlijden van een dierbare. In coronatijd gaat een uitvaart echter anders dan anders. De vele regels maken het werk moeilijk en zetten de branche op scherp. Uitvaartondernemer Pieter Dekker is te gast in Wesley’s Podcast.

"Als je komt te overlijden aan het coronavirus, heb je een verschikkelijke dood. Je stikt uiteindelijk," benadrukt de uitvaartondernemer die gevestigd is in onder andere de Beemster.

''Sinds twee weken is er sprake van ondersterfte, daarvoor was het nog oversterfte. Het is nu dus opvallend rustig.'' Voor de branche is dit een goed moment om tot rust te komen. "We hebben het over verpleegkundigen, vakkenvullers, maar nooit over de uitvaartbranche. Er hebben zoveel bizarre gebeurtenissen plaatsgevonden. Veel overledenen zijn niet getest, maar rond hun dood is er wel een vermoeden van het hebben van corona. De landelijke cijfers kunnen daardoor gewoon niet kloppen."

Inmiddels versoepelt de overheid langzaamaan de meeste maatregelen, maar Dekker maakt zich zorgen. "Het is perfect dat alles nu versoepelt wordt, maar ik wil toch de anderhalve meter benadrukken. Onlangs gaven mensen elkaar bij een condoleance handen en kussen. Ik heb er wat van gezegd, maar uiteindelijk is het allemaal eigen verantwoording. Kortom wees niet gemakzuchtig, denk aan je medemens.''

Beluister de nieuwste aflevering, waarin Wesley Dekker dieper in verhalen uit Purmerend en omgeving duikt, via deze link. Wesley Dekker en Pieter Dekker zijn overigens geen familie.

 


Trefwoorden: uitvaart uitvaartverzorging wesleys podcast wesley dekker
Geplaatst

maandag 01 juni 2020 | 14.51 uur

Laatst gewijzigd

maandag 01 juni 2020 | 16.58 uur

Auteur

Wesley Dekker