Vijf inbrekers Baanstee opgepakt

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vijf mannen aangehouden, die ervan worden verdacht dat ze hebben ingebroken in een bedrijfspand aan Volume in de Baanstee en daar kleding hebben weggenomen. Recherche is begonnen met (sporen)onderzoek.

Het gaat om drie personen van 17, 25 en 26 jaar zonder bekend adres, een 26-jarige Utrechter en een 28-jarige man uit Oldenzaal. Iets na tweeën vannacht kreeg de politie de melding dat er zou zijn ingebroken in het bedrijfspand en  dat meerdere personen daar gezien zijn. De getuige meldde bovendien dat een donkere personenauto en een lichtgekleurde bestelbus daar wegreden.

De politie ging poolshoogte nemen, ontdekte dat een ruit was ingeslagen en concludeerde uit eerste sporenonderzoek dat uit het pand kleding was gestolen. Agenten zagen in de buurt ook een personenauto met vier inzittenden, die allen zijn aangehouden. De bestelbus werd later aangetroffen in Oudekerk aan de Amstel en daar werd een vijfde verdachte aangehouden. De politie vond achterin de bus kleding, die vermoedelijk was buitgemaakt bij de inbraak.


Trefwoorden: politie baanstee inbraak
Geplaatst

donderdag 04 juni 2020 | 13.30 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 juni 2020 | 13.47 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie