Eindmusicals Purmerend en Beemster worden films

Het is nog niet eerder in Nederland gebeurd: de eindmusicals van groep 8 van de basisscholen in Purmerend en Beemster zijn verwerkt tot een filmscript van een uur. Vanaf vrijdag 5 juni zijn de opnamen in P3 en in de laatste twee weken vóór de zomervakantie worden de films uitgezonden door RTV Purmerend.

De afgelopen jaren hebben het basisonderwijs, culturele instellingen en de gemeente de handen ineen geslagen om de leerlingen een kans te geven zich te presenteren op een echt podium. Ook dit jaar stonden deze opvoeringen weer gepland, maar in verband met corona moesten die worden afgeblazen. Het schoolbestuur OPSPOOR benaderde de gemeente om samen te zoeken naar een alternatief voor de eindmusicals.

Er is samen met het onderwijs, De Purmaryn, P3 en het NKT gewerkt aan verschillende scenario’s waaronder het maken van eindmusicalfilms. De meeste eindmusicals van de scholen zijn afkomstig van Benny Vreden Kinderproducties BV. In overleg met hem en Carlo Boszhard is gewerkt aan een script om van de musical een film van circa een uur te maken. Het is nog niet duidelijk of alle musicals worden uitgezonden. Dat is mede afhankelijk van de toestemming van ouders en/of verzorgers.


Trefwoorden: eindmusicals p3 rtv purmerend
Geplaatst

vrijdag 05 juni 2020 | 15.44 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 juni 2020 | 16.43 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie