Per 1 juli nieuwe parkeerregels

Vanaf woensdag 1 juli veranderen de parkeerregels in Purmerend. Betaald parkeren geldt dan naast het centrum ook voor alle buurten die aan het centrum grenzen. Het gaat om Gors-Noord, Kop West en Zuiderpolder. Bewoners van deze buurten kunnen een parkeervergunning aanvragen.

De gemeente heeft de regels aangescherpt omdat er parkeeroverlast is ontstaan in deze buurten voor haar bewoners en de daar gevestigde bedrijven.

De gemeente geeft op haar website aan dat de nieuwe parkeerregels zijn opgesteld na uitgebreid overleg met de betreffende bewoners en andere betrokkenen. 'Het is nooit mogelijk om het iedereen naar de zin te maken, maar met de huidige regels komen we zoveel mogelijk mensen tegemoet,' aldus de gemeente.

Wie vanaf 1 juli in de genoemde buurten wil parkeren, moet opletten: er staan nu tijdelijke parkeerautomaten waarbij alleen contant kan worden betaald. Door corona duurt de productie van de apparaten waarbij je ook met je pinpas kan betalen langer. Het is nog niet bekend wanneer de definitieve apparaten worden geplaatst.

Op de site van de gemeente is een parkeerplattegrond te vinden over de nieuwe situatie.


Trefwoorden: parkeren
Geplaatst

dinsdag 30 juni 2020 | 07.54 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 30 juni 2020 | 17.31 uur

Auteur

RTV Redactie