Gouden Schaal voor kantines PSG

De zes schoolkantines van de Purmerendse ScholenGroep bieden hun leerlingen gezonde producten aan: tachtig procent van de producten staan op de lijst van de Schijf van Vijf. Reden voor het Voedingscentrum om de PSG scholen te belonen met de Gouden Schaal.

De uitreiking vond plaats op SG W.J. Bladergroen, de school die de Gouden Schaal al voor de 7e keer mocht ontvangen. In 2009 ontvingen zij als eerste praktijkschool de eerste prijs in Nederland voor de Gezonde Schoolkantine. Met een eigen keuken is gezond eten in het hele onderwijspakket binnen de school terug te vinden.

Voor de andere scholen, Jan van Egmond Lyceum, Da Vinci College, SG Antoni Gaudí, SG Nelson Mandela en SG Gerrit Rietveld is het cateraar Profood die de gezonde schoolkantine in de scholen heeft gebracht. Dieuwke Vogelzang, van het Voedingscentrum prees de scholen èn Profood: “Het blijft een spanningsveld hoe je kinderen kunt stimuleren gezonder te eten. Met deze groep van welwillende scholen en deze cateraar lijkt dat goed mogelijk.”


Trefwoorden: voerdingscentrum gouden schaal
Geplaatst

maandag 29 juni 2020 | 12.01 uur

Laatst gewijzigd

maandag 29 juni 2020 | 16.31 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie