Enge beesten in Purmerends Museum

Draken, spinnen en andere monsters. Zo heet de nieuwe expositie in het Purmerends Museum, waarin Jugendstil aardewerk uit de eigen collectie met afbeeldingen van enge beesten worden gepresenteerd. De expositie opent op 3 juli.

De conservator van het museum ging op zoek in de museumcollectie naar enge, vreemde en gevaarlijke dieren, en vonden draken, slangen, zeemonsters en nog veel meer. Een selectie van deze wezens is tijdelijk bij elkaar gebracht in het kunstkabinet. Draken, spinnen en andere monsters zal zowel kinderen als volwassenen aanspreken en is de hele zomerperiode te zien.

Tijdens de duur van de tentoonstelling wordt elke woensdagmiddag voorgelezen uit (kinder)boeken over draken, spinnen en bijzondere monsters. Voor kinderen van vier tot en met zes jaar is dat van 14.00 tot 14.30 uur en voor kinderen van zes tot en met acht is dat van 14.30 tot 15.00 uur. De tentoonstelling is te zien van 3 juli tot en met 18 oktober. Aanmelden kan via info@purmerendsmuseum.nl (maximaal 1 begeleider per kind of groep). Ook is er een gratis speurtocht voor kinderen door de tentoonstelling aanwezig.


Trefwoorden: purmerends museum aardewerk
Geplaatst

dinsdag 30 juni 2020 | 12.02 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 01 juli 2020 | 15.37 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie