‘Bakkie doen’ met de buurt

De gemeente en corporatie Intermaris gaan deze zomer op de koffie bij de bewoners van Wheermolen Oost. Ze willen ‘een bakkie doen’ met buurtbewoners om ze te vertellen wat er de komende jaren zoal staat te gebeuren aan renovatie en nieuwbouw in hun vijftig jaar oude wijk.

Zo staat de koffiekar aanstaande woensdag 29 juli van 14.00 tot 16.00 uur op het grasveld van de Roggebotstraat (tussen huisnummers 35-45 en 57-67)  en op donderdag 6 augustus van 10.00 tot 12.00 uur op het schoolplein tussen Luitstraat en Citerstraat. Later in augustus volgen nog ‘bakkies in de buurt’ in de Anne Franklaan, het grasveld tussen Roggebotstraat en Vrouwenzandstraat en bij de jeu de boulebaan tussen de Hannie Schaftstraat en Anne Franklaan.

Wheermolen Oost ondergaat de komende jaren een grote metamorfose met drie thema’s als uitgangspunt: gemengd, gezond en gezellig. Een deel van de woningen wordt gesloopt, een ander deel  ingrijpend gerenoveerd. Er komen tussen de drie- en vierhonderd woningen bij voor allerlei doelgroepen: starters, senioren,  alleenstaanden, etc. De woningen in de Garrelstraat staan als eerste op de lijst om te worden gerenoveerd. Dat moet gaan gebeuren in 2021. Op de website wijwheermolen.nl wordt in kort filmpjes uitgelegd wat in de verschillende delen van de wijk gaat gebeuren.


Trefwoorden: intermaris wheermolen oost
Geplaatst

maandag 27 juli 2020 | 13.27 uur

Laatst gewijzigd

maandag 27 juli 2020 | 22.30 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie