Waterlandse Rotary’s steunen voedselbank Purmerend met zuivel- en versproducten

De gezamenlijke Rotaryclubs in de regio Waterland hebben een bedrag van € 2.847,29 gedoneerd aan de voedselbank Purmerend. Het geld is opgehaald met een crowdfundingsactie, waaraan alle zes Rotaryclubs uit de regio Waterland deelnamen. Op 31 juli is de cheque overhandigd aan de voorzitter van de voedselbank. Het bedrag wordt gebruikt om zuivel- en versproducten te kopen.

Het initiatief voor de crowdfundingsactie is afkomstig van de Rotary Monnickendam. Daar kwam het idee op omdat een eerder geplande actie door corona niet door kon gaan. Binnen mum van tijd kreeg Monnickendam de andere clubs enthousiast. Ieder heeft zijn eigen netwerken aangeboord en ingezet om geld in te zamelen. Sommige clubs hebben daarboven op nog zelf een donatie gedaan. 

Voor de besteding van het geld is vooraf overleg geweest met de voedselbank. Woordvoerder Janine Klein: 'Wij werden gewezen op het tekort aan vers- en zuivelproducten. Met het geld kan de voedselbank nu zelf die producten kopen om de pakketten volwaardig te krijgen'. Naast de drie Purmerendse Rotaryclubs deden clubs mee uit Landsmeer, Monnickendam en Waterland. Voedselbank Purmerend verzorgt ook de pakketten voor inwoners van die gemeenten. 


Trefwoorden: cheque voedselbank
Geplaatst

vrijdag 07 augustus 2020 | 06.55 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 07 augustus 2020 | 20.03 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie