RTV Purmerend.nl

Groene en andere handen gevraagd

Groene en andere handen zijn meer dan welkom bij het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN). De stichting is op zoek naar vrijwilligers voor het onderhoud van de heemtuin in Purmerend en het moeras in het Purmerbos. Het gaat om klusjes als het maaien van riet, het verwijderen van boomopslag, het openhouden van slootjes en poelen en het uitbaggeren ervan.

De heemtuin is een klein natuurgebied naast het Kinderparadijs. Alles wat er in Waterland te zien is aan flora en fauna; zoals paddenstoelen, grassen, mossen, varens, (trek)vogels, insecten en kleine zoogdieren komen er voor. Het onderhoud van de tuin volgt de seizoenen waardoor er veel verschillende planten groeien. Zij bieden op hun beurt diverse diersoorten voedsel, veiligheid en mogelijkheden tot voortplanting.  Het onderhoud van het moeras in het Purmerbos  is minder complex. Daat gaat het vooral om het op peil houden van de kwaliteit van het rietmoeras; van belang voor de moerasvogels. In principe zijn de werkzaamheden hetzelfde als bij de heemtuin. 

Het IVN belooft vrijwilligers gezelligheid onder het genot van koffie, thee en koek. Gereedschappen en handschoenen zijn aanwezig. Geinterresseerd? Neem eens een kijkje op de website  https://www.ivn.nl/afdeling/waterland. Aanmelden of meer informatie kan via e-mailbij Louis Boersma, heemtuinwg.ivn.nl@gmail.com of moeraswg.ivn.w@gmail.com.