Achtervolging met ongeluk tot gevolg op Grotenhuysweg

Op de Grotenhuysweg heeft vannacht rond de klok van kwart over twee een achtervolging plaatsgevonden, met een ongeluk tot gevolg.

De politie reed over de Waterlandlaan toen een personenauto vanuit de Gorslaan kwam rijden. De personenauto slingerde en reed met wisselende snelheden. Nadat de politie een stopteken had gegeven aan een automobilist negeerde deze het stopteken en ging ervandoor. De politie zette de achtervolging in, tot aan de Grotenhuysweg. Op de Grotenhuysweg raakte de vluchtende automobilist een boom en sloeg een paar keer over de kop, voordat deze tot stilstand kwam. De politie riep de hulp in van een ambulance om de automobilist na te kijken, om deze vervolgens in te rekenen. Na aanhouding is de bestuurder alsnog naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de automobilist het stopteken negeerde is niet bekend. De automobilist was een dertigjarige man uit Berkhout. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en het voorval wordt verder onderzocht.

Er circuleren ook berichten van een gevonden vuurwapen op de locatie van het ongeluk. De woordvoerder van de politie ontkent dat dit het geval was.

Geplaatst

woensdag 12 augustus 2020 | 07.00 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 12 augustus 2020 | 17.01 uur

Auteur

Jardo Louw