RTV Purmerend.nl

Identiteit lichaam Zuiddijk nog steeds onbekend

De identiteit van de man die vorige week zaterdag werd gevonden in het water aan de Zuiddijk in Zuidoostbeemster is nog steeds niet bekend. De politie roept nogmaals mensen met tips op zich te melden.

Een wandelaar trof zaterdag 29 augustus een mannelijk lichaam aan, langs de Zuiddijk in Zuidoostbeemster. De politie vermoedt dat het stoffelijk overschot één tot drie dagen in het water vlakbij de Purmerendse sluis heeft gelegen.

Ondanks uitgebreid onderzoek van de politie en aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, is de identiteit van de man nog steeds niet bekend.

De man droeg toen hij werd gevonden onder meer een zwarte hoody met een patroon van verfspatten, een korte H&M-broek, een donkergrijze joggingbroek, zwarte halfhoge sokken en een donkerblauwe slipper met diverse witte strepen daarop. Bijzonder is dat het label uit de joggingbroek weg is geknipt en dat de man een ketting droeg: een houten hanger aan een zwart touwtje (foto). De man had geen tatoeages of spullen bij zich, waaruit zijn identiteit kon blijken.

De politie hoopt dat mensen aanslaan bij de naarbuiten gebrachte gegevens.

Vermoed u te weten wie de onbekende man is? Contact opnemen met de politie kan via de Politie Opsporingstiplijn, 0800 - 6070, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.