Verdachte aangehouden in zaak doodgereden meisje Marken

De politie heeft vrijdag 11 september bekendgemaakt dat afgelopen woensdag 9 september een eigenaar van een grijze Mazda is aangehouden. De auto is volgens de politie meer dan vermoedelijk betrokken geweest bij een dodelijk ongeval eind juli in Zuiderwoude. De 28-jarige Duitse eigenaar is, door tussenkomst van een Nederlands advocaat, vrijwillig naar Noord-Holland gekomen en verhoord.

Een veertienjarig meisje werd 25 juli om 04.00 uur gevonden door agenten op de Zeedijk in Zuiderwoude. Het meisje, dat woonde op het voormalige eiland Marken, werd in de nacht als vermist gemeld. Direct na de vondst is begonnen met sporenonderzoek en een klopjacht naar een beschadigd voertuig. Een motoragent kamde onder andere Marken en het nabijgelegen Uitdam uit.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de 28-jarige eigenaar van de auto de bestuurder was ten tijde van het ongeval. De man wordt er van verdacht de plaats van het ongeval te hebben verlaten. De verdachte mag het verdere onderzoek in vrijheid afwachten.

Zolang het onderzoek loopt doet de politie geen nadere mededelingen over de inhoud van het verhoor met de verdachte.


Trefwoorden: verdachte zuiderwoude zeedijk marken
Geplaatst

vrijdag 11 september 2020 | 11.25 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 12 september 2020 | 08.47 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie