Burgemeester bezoekt voor het eerst weer jubilerend echtpaar

Burgemeester Don Bijl bracht op 17 september een felicitatiebezoek aan het echtpaar Jan en Lies Verloop- Peters. Het diamanten echtpaar was de eerste in lange tijd, die weer bezocht werden door de burgervader.

Het echtpaar Verloop- Peters was afgelopen 16 september 60 jaar getrouwd. Samen met de Purmerendse burgemeester poseerde ze bij, door hun kleinkinderen gemaakte, straattekeningen.

De 83-jarige Jan is geboren in Amsterdam en Lies (82) in Abcoude. Jan werkte in de fabriek naast de fabriek waar Lies werkte, toen zij elkaar leerden kennen. Het stel trouwde 4,5 jaar later en ging vervolgens inwonen in Amsterdam-Zuid. Later kregen ze een eigen Amsterdamse woning.

Jan en Lies kregen een zoon en een dochter en werden later grootouders van 4 kleinkinderen. Inmiddels wonen zij alweer 48 jaar in Purmerend. Vroeger werkte Jan als bankwerker/ lasser bij verschillende bedrijven. Toen hij naar Purmerend verhuisde, is hij in een leidinggevende functie bij het Hoogheemraadschap gaan werken. Lies ging na het trouwen voor het huishouden en het gezin zorgen.

Jan gaat twee keer in de week biljarten. Lies houdt van puzzelen en rummikub. Vroeger gingen zij geregeld kamperen in Nederland. Later gingen zij varen met hun eigen boot.


Trefwoorden: 60-jarig huwelijk echtpaar burgemeester bijl jubileum
Geplaatst

vrijdag 18 september 2020 | 11.30 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 19 september 2020 | 11.57 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie