Wel of geen Noord-Zuid lijn naar Purmerend?

Wordt de Noord-Zuid lijn naar Purmerend doorgetrokken of niet? Met de regelmaat van de klok duikt die vraag op. Ook nu weer. Aanleiding is een gecombineerd onderzoek van de Vervoerregio Amsterdam en de Provincie Noord-Holland naar de snelste en meest betrouwbare openbaar vervoer verbinding tussen zowel Amsterdam en Purmerend als Amsterdam en Zaanstad. Doortrekken van de Noord-Zuid lijn naar Purmerend wordt daarin genoemd als een van de mogelijke uitkomsten.

Wethouder Tijmstra(CDA), verantwoordelijk voor Verkeer en Vervoer, laat in een brief aan de raad weten dat Purmerend aan dit onderzoek deelneemt en waarom. Voor haar staat vast dat het almaar groeiende aantal inwoners en de toenemende werkgelegenheid op de bedrijventerreinen vraagt om  toekomstbestendig openbaar vervoer tussen Purmerend en Amsterdam.

Er is een projectteam samengesteld dat voor het einde van dit jaar nog met een onderzoeksopzet moet komen.  Daarnaast staat een gezamenlijke bespreking gepland voor statenleden van de Provincie en raadsleden van Purmerend en Zaanstad. De Provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam betalen het onderzoek. 


Trefwoorden: onderzoek naar doortrekken noord-zuid lijn
Geplaatst

woensdag 23 september 2020 | 08.46 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 23 september 2020 | 18.24 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie