Gemeente Purmerend en Beemster sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

Burgemeesters Karen Heerschop (Beemster) en Don Bijl (Purmerend) tekenden woensdag 23 september een samenwerkingsovereenkomst met Marc Jansen van Meld Misdaad Anoniem. De twee gemeenten ontvangen vanaf nu signalen over criminaliteit en fraude.

Commissaris van de Koning voor de provincie Noord-Holland Arthur van Dijk gaf vorig jaar aan ernaar te streven de eerste provincie te zijn, waarbij alle provincies aangesloten zijn bij de tiplijn.

De samenwerking met het meldpunt vergroot de informatiepositie van de gemeenten. ‘‘Door samen te werken, blijven we scherp op signalen van criminaliteit en fraude’’, aldus de Beemsterse burgemeester. De Purmerendse burgemeester vult aan: ‘‘We werken binnen de regio al goed samen aan de aanpak van ondermijning. Door aan te sluiten bij het landelijke meldpunt kunnen we nog beter én sneller optreden.’’

Meld Misdaad Anoniem, ook wel bekend als M., is een onafhankelijk meldpunt voor criminaliteit en geen onderdeel van de politie. Centraal bij alle meldingen staat dat de melder anoniem is.

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Doordeweeks tussen 8.00 en 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Tevens is het mogelijk om via een beveiligde omgeving melding te doen, zie: meldmisdaadanoniem.nl/melden.


Trefwoorden: meld misdaad anoniem don bijl karen heerschop commissaris van de koning
Geplaatst

donderdag 24 september 2020 | 09.30 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 24 september 2020 | 18.37 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie