Parkeergarage onder stadhuis in stroomversnelling

De plannen voor een ondergrondse parkeergarage aan de voorzijde van het stadhuis zijn in een stroomversnelling terecht gekomen. Door de werkzaamheden aan het bestemmingsplan parallel te laten lopen met het aanbestedingstraject en de herinrichting van het stadhuisplein, ligt het ontwerpvaststellingsplan nu al ter inzage.

In een brief aan de gemeenteraad laat verantwoordelijk wethouder Tijmstra (CDA) weten dat vanaf 21 september omwonenden en belanghebbenden gedurende zes weken eventuele bezwaren tegen het plan in een zogeheten zienswijze naar voren kunnen brengen.

In de brief ook informatie over de herinrichting van het nieuwe stadhuisplein, waarvoor momenteel een schetsontwerp wordt uitgewerkt. Tijmstra kondigt al vast aan dat er tussen nu en eind oktober een informatie avond wordt georganiseerd onder andere over hoe het nieuwe stadhuisplein eruit komt te zien. De nieuwe parkeergarage past in de plannen van de gemeente om het centrum autoluw te maken en bezoekende automobilisten aan de randen van de stad op te vangen.  Met de komst van deze garage worden parkeerplekken gecompenseerd die verdwijnen uit de binnenstad als gevolg van allerlei bouwprojecten.


Trefwoorden: ondergrondse parkeergarage
Geplaatst

donderdag 24 september 2020 | 09.32 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 24 september 2020 | 15.07 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie