Oproep tot cancellen werkbezoeken de ‘Woonplek’

In een open brief aan alle raadsleden roept woordvoerder Manja van der Weit (VVD) op om een drietal werkbezoeken ten behoeve van de ‘Woonplek’ uit te stellen in verband met de opgelaaide tweede coronagolf. De werkbezoeken waren bedoeld om te zien welke oplossingen Amsterdam, Hoorn en Rotterdam hebben getroffen voor de opvang van onder andere chronisch verslaafden.

Of de raad haar verzoek honoreert, zal vanavond tijdens de raadsvergadering (24 september) duidelijk worden.  Met een beroep op de voorbeeld functie van de gemeenteraad wijst Van der Weit op de risico’s die de werkbezoeken nu met zich meebrengen. ‘Juist in de steden die code rood hebben gekregen, gaan wij op werkbezoek. En dan naar locaties waar ook nog eens kwetsbare personen wonen. Personen die veelal door hun levensstijl in de risicogroep vallen. Is het gerechtvaardigd dat wij hen zelf en onszelf een risico laten lopen?’

Van der Weit stelt voor om de bezoeken uit te stellen tot het moment waarop het weer veilig is. In Purmerend was een voorziening voor mensen met een complexe problematiek gepland op het Oudelandsdijkje. Onder druk van bewoners en politiek is de locatie vervallen, maar het oorspronkelijke plan overeind gebleven.


Trefwoorden: coronacrisis woonplek Manja Van Der Weit
Geplaatst

donderdag 24 september 2020 | 10.02 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 24 september 2020 | 18.37 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie