Coronamaatregelen opnieuw aangescherpt

De openingstijden van horeca worden ingekort, je mag thuis maximaal drie gasten ontvangen en thuiswerken wordt strikter gehandhaafd. Het zijn een paar voorbeelden van de aangescherpte coronamaatregelen die maandagavond tijdens een persconferentie met premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jong werden aangekondigd.

De aanscherping is het gevolg van de sterke dagelijkse stijging van het aantal coronabesmettingen. De nieuwe maatregelen gelden voor de duur van drie weken en gaan dinsdag 29 september om 18.00 uur in. 

Een overzicht van de belangrijkste aangescherpte maatregelen:

- Thuiswerken moet, tenzij het echt niet anders kan;
- Doe je boodschappen zoveel mogelijk alleen;
- Je mag thuis maximaal drie gasten ontvangen, eerder waren dat er nog zes;
- Winkels worden aangespoord om tweemaal per dag een speciaal winkeluurtje in te lassen voor kwetsbare personen;
- Horeca moeten om 22.00 uur sluiten, vanaf 21.00 uur mogen er geen nieuwe gasten worden toegelaten;
- Op besloten locaties, zoals restaurants, mogelijk maximaal dertig gasten tegelijkertijd aanwezig zijn, voor terrassen geldt een maximum van veertig;
- Voor doorstroomlocaties, zoals musea en pretparken, bepalen burgemeesters hoeveel mensen er tegelijkertijd binnen mogen zijn;
- Sportwedstrijden vinden plaats zonder publiek, kantines zijn gesloten;
- Bij de contactberoepen, zoals kappers, moeten klanten geregistreerd worden.

Verder geldt in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam het dringende advies om een mondkapje te dragen in winkels. Winkeliers mogen mensen die geen mondkapje dragen de toegang tot hun pand ontzeggen.

Ten slotte blijven de inmiddels bekende voorzorgmaatregelen gelden: houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, laat je testen bij klachten en blijf thuis als je besmet blijkt te zijn of in aanraking bent geweest met iemand die besmet is.


Trefwoorden: corona
Geplaatst

maandag 28 september 2020 | 19.18 uur

Laatst gewijzigd

maandag 28 september 2020 | 20.42 uur

Auteur

RTV Redactie