Oranjefonds zoekt bijzondere projecten

Ieder jaar reikt het Oranjefonds de Appeltjes van Oranje uit. Voor de negentiende editie is het fonds op zoek naar projecten die mensen helpen die mentaal een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het thema van dit jaar is mentale kracht.

Het Oranjefonds zoekt vrijwilligers die geen professioneel zorgverlener zijn, maar wel voor iemand met psychische problemen een luisterend oor of op een andere manier steun bieden.

Om kans te maken op een Appeltje moet het project aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het project in ieder geval actief zijn sinds 1 september 2018, aantoonbaar (lokaal) draagvlak hebben, herhaalde ontmoetingen tussen mensen tot stand brengen en opgezet zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid of aandoening. 

Ken of ben jij iemand die betrokken is bij zo’n project? Aanmelden kan tot 1 november.

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje zijn jaarlijkse prijzen voor drie sociale projecten die zich in ons koninkrijk (Nederland en Caribisch deel) inzetten voor een betrokken samenleving. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van vijftienduizend euro. Eerdere winnaars waren onder meer Villa Pinedo (Amsterdam), Stichting Buurtgezinnen.nl (Amsterdam) en Voedselbank Plus (Amersfoort).

Kijk voor meer informatie op www.oranjefonds.nl/appeltjes-van-oranje.

Geplaatst

woensdag 30 september 2020 | 08.05 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 30 september 2020 | 18.24 uur

Auteur

RTV Redactie