Da Vinci College twee weken gesloten door besmette docenten

Het Da Vinci College gaat vanaf maandag 5 oktober twee weken dicht. Negen docenten blijken besmet te zijn met het coronavirus.

De onderwijsinstelling stelt in een verklaring dat de school alle mogelijke maatregelen heeft genomen om besmettingen te voorkomen, maar dat bepaalde personen toch te nauw contact hebben gehad. 

Hoewel de school 1.400 leerlingen en 150 personeelsleden telt en het aantal besmettingen daarmee in verhouding niet opvallend hoog is, groeide de onrust onder docenten, leerlingen en ouders over de vastgestelde coronabesmettingen op de school. In overleg met het schoolbestuur, de onderwijsinspectie en GGD Zaanstreek-Waterland heeft rector Monique de Lange daarom toch besloten de school tijdelijk te sluiten. Dat besluit is volgens haar minder groot dan het lijkt, omdat ook een week herfstvakantie in die periode is inbegrepen. 'Na de vakantie maken we dan een frisse start.'

De leerlingen krijgen thuisonderwijs. Zij zijn door de onderwijsinstelling per mail op de hoogte gesteld van de situatie. Voor degenen bij wie het niet mogelijk is om vanuit thuis de lessen te volgen, is er de mogelijkheid om wel naar school te komen en de lessen daar digitaal te volgen. 

Het is nog onduidelijk of ook andere Purmerendse scholen overgaan tot tijdelijke sluiting.

Geplaatst

woensdag 30 september 2020 | 19.20 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 01 oktober 2020 | 17.41 uur

Auteur

RTV Redactie