Regenboogvlag wappert vanaf Purmerends Museum

Wethouder Harry Rotgans van de ouderenpartij (AOV) heeft vanmorgen het startsein gegeven voor de Regenboogmaand in Purmerend. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de LHBTI gemeenschap hees hij de regenboogvlag op het balkon van het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt.

In een korte toespraak refereerde Rotgans (AOV) aan de status van Purmerend als Regenbooggemeente. ‘Purmerenders leven goed met elkaar samen. Er gebeuren hier geen vervelende dingen. Ongeacht de letters kun je hier je eigen leven leiden’. Hij vatte nog eens samen wat de mores is in Purmerend. ‘Vrij zijn en zijn wie je bent’. Een motto dat hij nadrukkelijk ook meegeeft aan Purmerendse nieuwkomers, zo vertelde hij.

De status van Purmerend als één van de 54 Regenbooggemeenten is niet vrijblijvend. Barbara Oud, specialist in diversiteit en inclusie, onderschreef de woorden van Rotgans maar verwacht ook inzet zodat de LHBTI gemeenschap in Purmerend niet alleen zichzelf kan zijn maar zich ook veilig en trots kan voelen op en in onze stad.


Trefwoorden: regenboogvlag oude stadhuis
Geplaatst

donderdag 01 oktober 2020 | 12.16 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 01 oktober 2020 | 17.41 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie