Drugspand Weidevenne dicht

Op last van Burgemeester Bijl is dinsdag 13 oktober in de Weidevenne weer een drugspand voor drie maanden gesloten. Er was een hennepplantage gevonden in een pand aan de Nijlstraat. Dit jaar heeft de burgemeester al een tiental keren een drugspand voor enkele maanden gesloten.

In de Opiumwet staat dat de burgemeester bevoegd is om een pand te laten sluiten als sprake is van aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Bovendien geldt de regel dat de sluiting voor drie maanden geldt. Als in het zelfde pand later nogmaals drugs worden aangetroffen, kan de duur van de sluiting worden verlengd. Burgemeester Bijl maakt regelmatig gebruik van zijn bevoegdheid. Hij is verantwoordelijk voor de openbare orde in de stad en drugshandel, -overlast en -productie vormen daarop een ernstige inbreuk en worden dus niet getolereerd.

Hij blijft daarom ook Purmerenders oproepen om bij vermoedens van een verdacht adres daarvan melding te maken bij de politie (0900-8844) of bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Een mail sturen kan ook: fraudemeldpunt@purmerend.nl


Trefwoorden: drugs weidevenne nijlstraat Don Bijl
Geplaatst

woensdag 14 oktober 2020 | 18.55 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 14 oktober 2020 | 19.53 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie