Vrijeschool initiatief ‘Waldorf in de Beemster’

Nienke en Chloë Schreuder, sedert anderhalf jaar woonachtig in de Zuidoostbeemster, lopen al een tijdje rond met het plan om in de Beemster een vrije school te starten. Mede ook omdat reguliere scholen in zowel Midden- als Zuidoostbeemster qua bezetting behoorlijk onder druk staan. Ze verwachten dat de groei van het aantal inwoners de komst van een vrije school zal bespoedigen. Ouders kunnen in de toekomst dan kiezen voor een vrije school in de droogmakerij. ‘Waldorf in de Beemster’.

Nienke, zelf werkzaam op de Vrije School in Purmerend, is enthousiast. ‘We hebben nog geen concrete plannen qua locatie. Voor ons is de visie op onderwijs maatgevend. Leerlingen moeten zich veilig voelen en zich kunnen ontwikkelen in een flexibele omgeving.  Een school waar de natuur, creativiteit, hoofd, hart en handen centraal staan’. Onderwijs gebaseerd op de educatieve filosofie van Rudolf Steiner. Ook wel Waldorfonderwijs genoemd.  

Het starten van een school is geen eenvoudige opgave. ‘We zijn nog heel erg in de oriënterende fase. Binnenkort hebben we weer overleg met de gemeente. De signalen die we tot nu toe krijgen van belangstellenden uit de Beemster maar ook uit de Rijp en Purmerend,  stemmen ons hoopvol’. De initiatiefgroep bestaat ondertussen uit vier enthousiaste ouders.  Nienke droomt ervan om binnen nu en drie of vier jaar te kunnen beginnen met een kleuterklas en wellicht een of meerdere combinatieklassen daarboven.  Belangstellenden, ook ouders van zeer jonge kinderen, kunnen terecht op de site: www.waldorfindebeemster.nl.
De site kan ook gebruikt worden om aan te melden.


Trefwoorden: initiatief vrije school beemster
Geplaatst

donderdag 15 oktober 2020 | 12.54 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 15 oktober 2020 | 18.20 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie