RTV Purmerend.nl

Nieuwe bomen langs de Purmerweg

Langs de Purmerweg worden dit najaar nieuwe bomen geplant. De eerder gerooide bomen, voornamelijk populieren, verdwenen met de aanleg van de nieuwe wijk ‘Klein Where’. Er komt een variëteit van bomen voor terug; berken, elzen, esdoorns en lindebomen. Zij maken van de Purmerweg volgens wethouder Tijmstra (CDA) weer een kenmerkende laan met beeldbepalende en gezonde bomen.

Wethouder Tijmstra (CDA): ‘Het terug planten van bomen op deze plek was ingewikkeld vanwege de aanwezigheid van kabels en leidingen, bodemgesteldheid en afstand tot de weg’. Inmiddels is er meer ruimte gemaakt voor boomwortels door loze leidingen weg te halen. Tegelijkertijd wordt ingezet op toekomstbestendige beplanting. Gebruik van wortelscherm biedt bomen voldoende ruimte om te wortelen en beschermd tegelijkertijd de kabels en leidingen die er liggen.

Wanneer de bomen precies worden geplant hangt ook af van de weersomstandigheden.  Bewoners die uitkijken op de Purmerweg worden middels een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.