Landelijke ophef aardgas loze wijk Purmerend; gemeenteraad weet van niks

Waar NRC vandaag breed uitpakt met een reportage over de proef aardgasloze wijk in Overwhere Zuid, die is stilgelegd, weet de gemeenteraad nog van niets.

Woordvoerder, Timo Roeleveld van de VVD, de grootste oppositie partij  voelt zich overvallen. ´Wij zijn wel geïnformeerd maar dan over een technische vertraging die is ontstaan. Maar de nu geschetste problemen zijn veel meer dan dat. Dat ze groot zijn, blijkt wel uit de uitspraak in de NRC van projectleider Jaspert Verplanke. Hij spreekt over een keiharde muur waartegen hij aanloopt met de proef. Henk Grader, woordvoerder van de coalitiepartij AOV (Ouderenpartij Purmerend) voelt zich net als Roeleveld overvallen door de omvang van de problemen. Voor hem komt dit uitstel als een totale verrassing.  

Roeleveld verbaast het niet dat het project meer geld kost dan vooraf gedacht. Wij hebben altijd al gezegd dat het veel te ambitieus was en niet haalbaar voor dit geld. Die onvermijdelijke hogere kosten zullen wel leiden tot de situatie; Geld erbij of stoppen? Grader is ertegen dat er vanuit de gemeente extra geld in wordt gepompt. Verantwoordelijk wethouder van Meekeren (D66) was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.


Trefwoorden: aard gasloze wijk
Geplaatst

vrijdag 16 oktober 2020 | 10.04 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 16 oktober 2020 | 18.45 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie